

2nd EDITION

LANDMARKS in KSASUMMIT LOGISTICS 2024

A Logistics Gulf News Event

INTERCONTINENTAL JEDDAH | OCT 29, 2024

Mission

The "Landmarks in Logistics Summit" aims to innovate, indicate, and improve global logistics efficiency and sustainability. The summit will embrace an array of global logistics and supply chain experts to discuss the latest trends, techniques, research, and innovations in the industry. The open forum is to bring together global logistics pioneers, practitioners, policymakers, government entities, and private organizations under a common roof to address the key challenges, review the available solutions with a regional focus, and engage in advocacy.



Landmarks in Logistics 2024

Logistics and supply chain management in the Kingdom of Saudi Arabia is one of the key elements of the Vision 2030, as Saudi is striving to position itself as the logistics hub of the region. This contributes toward supporting the logistics and supply chains of the country and around the world. A diligent summit focused on the sector is very much required to stay abreast of the advancements being made in the logistics and supply chain sectors.

The "Landmarks in Logistics Summit' shall discuss the key challenges affecting the steady headway in the region. It will provide the platform to analyze how smart logistics is used in many areas to apply optimal logistic structure management and to make the best traffic flow decisions based on the available data and how recent technologies such as the IOT, big data analytics, smart transportation, and other cutting-edge technologies can play an important role in discovering optimal logistics solutions.

Summit will also put digitization, green logistics, and e-procurements in the focal point using various presentation formats, including keynote addresses by the eminent speakers, panel discussions, and question-and-answer sessions, to ensure the highest levels of interaction among the invited global participants.



20+ Eminent Speakers 200+
Invited Delegates

100+
Business Meetings

20+
Solution Providers

Summit Agenda

9:00 AM (60 Minutes)

Registration | Networking Coffee

10:00 AM (05 Minutes)

Summit inauguration by the Chief Guest *H.E Rayan Albakri*

Hon. Dy. Minister, Ministry of Transport and Logistics Services, KSA

10:05 AM (10 Minutes)

Opening remarks by the Chief Guest *H.E Rayan Albakri*

Hon. Dy. Minister, Ministry of Transport and Logistics Services, KSA

10:15 AM (15 Minutes)

Keynote | Logistics Infrastructure

How changing trends are enabling future logistics and trade (reserved for MOTLS or to any related public sector representatives)

10:30 AM (30 Minutes)

Panel Discussion | AI and Robotics Integration

Utilizing AI to optimize robotic operations in supply chain.

11:00 AM (15 Minutes)

Keynote | SCDA

How SCDA Empower your Business.

11:15 AM (30 Minutes)

Networking Coffee-break | Business Meetings

11:45 AM (30 Minutes)

Panel Discussion | SMEs

Initiatives to support small and medium-sized enterprises (SMEs) through funding, training, and market access programs, which are crucial for economic diversification.

12:15 PM (30 Minutes)

Dhuhr Break | One to One Business Meetings

12:45 PM (30 Minutes)

Panel Discussion | Automation

Optimizing Logistics and Supply Chain Efficiency Using Technology and Cloud Infrastructure.

01:15 PM (60 Minutes)

Networking Lunch

02:15 PM (30 Minutes)

Panel Discussion | Supply Chain Resilience

Strategies for enhancing supply chain resilience in the face of global disruptions.

02:45 PM (30 Minutes)

Panel Discussion | Technology Integration

The role of technology, such as IoT and AI, in optimizing logistics and supply chain processes.

03:15 PM (30 Minutes)

Keynote | Industrial solutions

Optimising Efficiency and Sustainability Through Advanced Flooring Solutions in Logistics Facilities 4.0

03:45 PM (30 Minutes)

Panel Discussion | Freight and Shipping Trends

Examining current trends in freight and shipping in the region.

04:15 PM (30 Minutes)

Keynote | FedEx

Directing enterprises into emerging markets

04:45 PM (30 Minutes)

Panel Discussion | E-Commerce

Role of E-Commerce in the evolving logistics landscape

05:15 PM

Closing Remarks

End of 2nd Edition Landmarks in Logistics Summit 2024

Connect With Us

Sponsorship Enquiries

Vish Shetty

Commercial Director

+971 52 119 3077

vish@logisticsgulfnews.com

Media Enquiries

Spandana Hegde

Editor

+971 58 138 1220

editor@logisticsgulfnews.com

Speaking Enquiries

Kevin Vaz

Conference Manager

